Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Какво е Дистанционно обучение?
Дистанционен или Присъствен курс да избера? Печат Е-поща

Форми на обучение

( 4 Votes )

Актуална информазия за Аз Мога Повече

 

Новина: От 15.06.2017 г. се поднови приемането на документи за обучения с Ваучери във всички Дирекции Бюра по Труда в страната! Вижте информация за новата програма с ваучери

 

 

 

Коя форма на обучение е по-подходяща за Вас - дистанционно обучение, присъствен курс, или смесена форма на обучение?

С тази статия ще се опитаме да Ви помогнем да вземете правилното решение. То е комплексно, и зависи от няколко фактора, като: на каква професия или ключова компетентност сте спряли своя избор, Вашето работно време, ангажименти извън работното място - лични или професионални, Вашите лични качества, и предпочитания.

  • По каква професия избрахте да се обучавате?Безплатен абонамент за информация

В зависимост от професията и специалността, която сте решили да изучавате, са подходящи различни форми на обучение.

а) За професии в областта на компютърните технологии - като например Електронна търговия, Системно програмиране (Програмист), Компютърна графика, или графичен дизайн, е много подходяща дистанционната форма на обучение. Тя Ви дава възможност в удобно за Вас време и на спокойстие да се отдадете в дълбочина на изучаваната материя пред личния си компютър. Така например, обучението в курса по Електронна търговия изисква да отделите доста време, за да проучите задълбочено пазарния сегмент, от който конкретно се интересувате, и конкуренцията в него; да използвате различни маркетингови инструменти, за да подобрите SEO на Вашия сайт. Това безсъмнено е най-ефективно в домашна обстановка. Ние сме се спряли на тази форма на обучение при провеждането на курса по е-бизнес - Електронна търговия.

Смесената и присъствената форма на обучение са също подходящи за тези професии.


( 4 Votes )

б) За професии в сферата на икономиката и административното обслужване - като например Икономист, офис-мениджър или секретар, са подходящи и трите форми на обучение. За предлаганата от нас професия Икономист, специалност Икономика и мениджмънт, професия Счетоводител, Професия Офис-мениджър - курс Бизнес-администрация, с дистанционната форма на обучение ще можем да сме полезни на хора от цялата страна.

в) За специалности - занаяти - като например козметика, фризьорство, готварство или други, препоръчваме присъствено провеждане на занятията, или смесена форма на обучение. Дистанционно е уместно да се проведат теоретичните занятия, но за практическите, при които човек трябва да си "открадне" занаята - е задължителна присъствената форма.

  • Какво е работното Ви време?

Ако работите на пълен работен ден - тогава какво е Вашето работно време? Редовна смяна ли сте, или сте с постоянно променящи се смени? Ще имате ли възможността да се разберете с колегите така, че да можете да се сменяте с тях, докато трае курсът? Курсовете се провеждат обикновено вечер, след 17 или 18 часа. Ако не смятате, че ще можете редовно да посещавате занятията, тогава за Вас е препоръчителна дистанционната или смесената форма на обучение.

  • Имате ли много допълнителни ангажименти извън работното място?

Ако работите и на втора работа, или често имате ангажименти, които не можете да отмените, след края на работното време - като например да се грижите за децата, и ако няма кой да Ви помага докато трае курсът - тогава присъствената форма, особено за по-продължителните курсове за придобиване на трета степен на професионална квалификация/минимум 960 учебни часа/ - ще бъде голямо предизвикателство за Вас. Ако имате възможност, и ако обучението го позволява - Ви препоръчваме да изберете дистанционната или смесената форма на обучение.

  • Вашите личностни качества

Ако смятате, че сте организирана и мотивирана личност, и можете самостоятелно да седнете и да учите, без да се налага да имате постоянно преподавател до себе си; Ако вярвате, че ще имате вътрешната сила вкъщи вместо пред телевизора да седнете пред компютъра или над учебника - тогава дистанционното обучение е определено подходящо за Вас.

  • Вашите предпочитания

Помислете си честно - кой вариант на обучение смятате, че ще Ви допадне най-много? За момент не мислете за въпросите, на които отговорихте по-горе, а просто се опитайте да чуете "вътрешния си глас". Накъде накланя той Вашето мнение?

Отговорите на горните въпроси Ви препоръчват дистанционно обучение, но Вие все пак предпочитате традиционната класна стая? Тогава изберете присъствената форма на обучение. Не забравяйте, че за да се учи човек пълноценно и ефективно - трябва да се чувства спокоен с избора си, и обстановката да му е приятна. И, оставаме с надеждата, че ще успеете да намерите някой да Ви замести в допълнителните ангажименти, с които сте се заели, че ще успеете да настроите работното си време съгласно графика на курса, или - че ще се намери някоя отзивчива баба, която да погледа внучетата, докато мама и татко се обучават ;-)

( 4 Votes )

Ако статията Ви е харесала, можете да я изпратите на свой приятел от бутончето Izprati-na-priqtel, което се намира в началото на статията. Благодарим Ви.

Абонирайте се сега за нашия безплатен е-бюлетин, за да сте информирани за възможностите за обучения при нас, както и новостите, свързани с дистанционните ни курсове.

 

Вижте още:

Какви обучения и курсове предлагаме?

 

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

 


Предстоящи обучения

I. ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ

1. Курс Оперативно счетоводство - 09.10.2023 - 1200 лв.

2. Курс ТРЗ и Личен Състав - 09.10.2023 - 650 лв.

 

Начална дата - без чакане на група:

3. Курс Помощник-възпитател в отглеждането на деца: 500 лв.

4. Курс ДОМАКИН в ДГ: 600 лв.

5. Курс Бизнес-администрация: 650 лв.

6. Курс Икономика и мениджмънт: 650 лв.

7. Курс Застрахователно дело: 650 лв.

8. Курс Банково дело: 650 лв.

9. Курс Търговия: 650 лв.

10. Курс Малък и среден бизнес: 650 лв.

11. Курс Продавач-консултант: 650 лв.

12. Курс Търговски представител : 650 лв.

13. Курс Камериер: 300 лв.

14. Курс Компютърна грамотност/Текстообработване: 300 лв.

 

II. ОБУЧЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛИ С КРЕДИТИ

За дати: моля свържете се с нас: 0897 948 215, 02/437 38 85

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Списък с теми
Joomla!. XHTML and CSS.