Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация Кредити за учители съгласно Наредба № 15 от 22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти
Печат Е-поща

 

Кредити за учители съгласно НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г., която отменя наредба 12/01.09.2016 г/. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти

 

Полезна информация и съвети


Какво представлява кредитът?
Как мога да получа кредит?
Колко кредита трябва да имам?
Къде мога да се обучавам, за да получа необходимите кредити?
Как да се запиша в курс?
Колко струва курс за придобиване на кредит?

Кой извършва атестирането?

Тези въпроси си задава почти всеки учител от известно време или по-точно откакто е в сила НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г., която отменя наредба 12/01.09.2016 г/.

Ще се опитаме да дадем отговор на някои от най-често задаваните въпроси от учителите, свързани с наредбата.

Започваме с първия въпрос Какво представлява кредитът? Съгласно НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г., която отменя наредба 12/01.09.2016 г/. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти "квалификационният кредит е измерител на времето, в което педагогическият специалист се е обучавал за повишаване на квалификацията си".

Как мога да получа кредит? Няколко са начините за придобиване на кредит. Един квалификационен кредит се присъжда за:

1. успешно завършване на обучение с продължителност 16 академични часа. Разгледайте всички курсове за учители съгласно Наредба №  15

2. подготовка, представяне и публикуване на доклад в специализирано издание;

3. подготовка, представяне и публикуване на научна или научна-методическа публикация в специализирано издание.

 

Как се признават кредити, придобити по точка 2. и точка 3?

С две думи: по-трудно. Процедурата изисква да подадете заявление до експертите от РУО, заедно с доказателства /снимков материал, копие на изданието, и други/, с които да докажете. Експертите преценяват дали ще уважат молбата ви.


Продължаваме със следващия въпрос: Колко кредита трябва да имам?

Съгласно НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г., която отменя наредба 12/01.09.2016 г/. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти педагогическите специалисти са длъжни да повишават квалификацията си: "в не по-малко от 48 академични часа за всеки период на атестиране" т.е. трябва да получите не по-малко от 3 кредита през периода на атестиране.

Къде мога да се обучавам, за да получа необходимите кредити?

Съгласно чл. 43 от НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г.,. повишаването на квалификацията на педагогическите специалисти се извършва от:

  • специализирани обслужващи звена, висши училища и научни организации;
  • обучителни организации, чиито програми за обучение са одобрени от министъра на образованието и науката и са вписани в информационен регистър.

Вижте всички обучения за учители тук.

Как да се запиша в курс? Това е лесно. Рагледайте Форми на обучение за провеждане на нашите курсове за Учители и педагогически специалисти и изберете най-подходящата за Вас.

След като изберете формата на обучение Изпратете запитване за обучение на Учители

Кой извършва атестирането?

Атестирането се извършва от експертите на Националния инспекторат по образованието. Първата, пробна атестация, ще се извърши през 2019 г. в област Благоевград. А след това, от 2020 г., атестирането ще обхване цялата сттрана: Включително училища и детски градини/без детски ясли!.

Ако имате желание, можете да разгледате сайта на НИО - Национален инспекторат по образованието, и да получите допълнителна информация за атестирането на педагогическите специалисти по Наредба 15

Колко струва курс за придобиване на кредит?

Разгледайте Цените за обученията с кредити за Учители и Педагози.

Ако сте по-голяма, ило по-малка група, или се интересувате от Изнесено или изцяло Присъствено обучение (16, 32 или 48 академични часа), ни изпратете ЗАПИТВАНЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ

( 4 Votes )

 

Кредити и Сертификати:

Ние сме лицензирани към Министерството на Образованието да присъждаме 1, 2 или 3 квалификационни кредита при успешно приключване на обучение.

Издаваме луксозни поименни сертификати на всеки участник. Бихте могли да съхранявате своя сертификат в папка, или да го поставите в рамка на видно място. Сертификатите са луксозни и представителни!

Място на провеждане на обучението:

Курсът провеждаме в дистанционна форма на обучение (8 часа онлайн през нашата платформа за дистанционно обучение на учители, и 8 часа присъствено.) За Ваше удобство, при сформиране на група, нашият лектор ще дойде на място във Вашето учебно заведение.

 

Вижте още интересни и полезни статии:

Учител, втори родител, лидер или ръководител

Синдром на професионалното изчерпване или Бърнаут синдром

Иновации в клас

Платформа за дистанционни обучения на учители и педагози към Kursove123.com

 

За контакти:

0897 948 215

02/ 437 38 85

 

...::: Валидиране :::...

Имате професионален опит, а нямате документ? Искате ли да се явите само на изпит, без да участвате в курс, за да получите документ за Професионалните си умения?

Пишете ни за кой курс се интересувате, и ще Ви изпратим условията за Валидиране.

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Списък с теми
Joomla!. XHTML and CSS.