Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация Синдром на професионалното изчерпване или Бърнаут синдром
Печат Е-поща

Синдром на професионалното изчерпване или Бърнаут синдром

Полезна информация и съвети

Ако работите като педагог, възпитател, учител и усещате повишеното чувство за интелектуално, емоционално и физиологично изтощение, то тогава следващите редове може да се окажат подходящи точно за Вас.

Все повече нараства броя на преподавателите, при които се наблюдават изброените горе признаци. Ако имате същите оплаквания, не ги игнорирайте и не мислете, че всичко е моментно и ще отмине от самосебе си. Може да се окаже, че проблемът е доста по-голям, отколкото сте предполагали. Възможно е да имате  Бърнаут синдром. Какво означава това?

Не се тревожете, не познавам учител, който в един момент да не се е почувствал изчерпан от идеи за нови учебни занимания, но с правилните методи и средства можем да се справим. За учителите, които страдат от синдрома на професионално изчерпване или Бърнаут синдром имаме специално предложение за включване в обучение съгласно наредба 15/22.07.2019 на тема: Стрес и справяне със стреса.

Нека кажем малко повече какво представлява синдрома на Бърнаут. В корена на произхода на името на синдрома стои англ. дума burnout, което в буквален превод означава изгаря. Понятието навлиза в началото на 70-те години на XX-ти век. Първоначално се е считало, че предразположени към подобно състояние са предимно социални професии – например тази на учителите.

В курса за учители на тема Стрес и справяне със стреса ще разгледаме различните методи и техники за преодоляване на състояние на професионално прегаряне. Ще разберете как да правите разлика между обикновения негативен стрес на работното място и състояние на Бърнаут. Курсът е подходящ както за учители в детски градини, така и за преподаватели в училища от начален или гимназиален етап.

( 3 Votes )

Разгледайте Цените за обученията с кредити за Учители и Педагози


Кредити и Сертификати:

Ние сме лицензирани към Министерството на Образованието да присъждаме 1 кредит при успешно приключване на обучение.

Издаваме луксозни поименни сертификати на всеки участник. Бихте могли да съхранявате своя сертификат в папка, или да го поставите в рамка на видно място. Сертификатите са луксозни и представителни!

 

Място на провеждане на обучението:

Курсът провеждаме в дистанционна форма на обучение (8 часа онлайн през нашата платформа за дистанционно обучение на учители, и 8 часа присъствено.) За Ваше удобство, при сформиране на група, нашият лектор ще дойде на място във Вашето учебно заведение.


За контакти:

0897 948 215

02/ 437 38 85


Вижте още:

Курс за учители съгласно наредба 12/01.09.2016г.Изграждане на професионално учителско и детско портфолио

Обучение за педагози съгласно наредба 12/01.09.2016г. за увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда

Курс за учители съгласно наредба 12/01.09.2016г. на тема Повишаване мотивацията за работа на учителите 

...::: Валидиране :::...

Имате професионален опит, а нямате документ? Искате ли да се явите само на изпит, без да участвате в курс, за да получите документ за Професионалните си умения?

Пишете ни за кой курс се интересувате, и ще Ви изпратим условията за Валидиране.

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Списък с теми
Joomla!. XHTML and CSS.