Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация Учител, втори родител, лидер или ръководител
Печат Е-поща

Учител, втори родител, лидер или ръководител

Полезна информация и съвети

На всички ни е ясно, че като учители имаме повече отговорности не само към биологичните си деца, но и към децата, които са ни поверени от техните родители, за да ги обучаваме и възпитаваме.

Ролята ни, като учители в живота на нашите ученици е огромна. Учителят освен родител, трябва да е и приятел на своите ученици.

А когато успеем да се превърнем в учител, който учи и възпитава, но в същото време сме и приятели с нашите ученици, те ни се доверяват, искат нашите съвети, това означава, че ние сме станали нещо много повече за нашите ученици – превърнали сме се в техен лидер. Да, именно лидер. Не се чудете, няма грешка. Определението е точно и вярно. Лидерът в училище успява да обединява всичките си ученици, да ги вдъхновява за нови идеи, да провокира желание у учениците си за постижения и успехи. Учителят-лидер е следван от всички, макар да не налага със сила идеите си, неговите ученици го следват и попиват всяка дума. Лидерството е качество на всеки учител, което се свързва с конкретни човешки дадености и може да се развива и усъвършенства по пътя на изучаване и опознаване на учениците си. Разликата между лидера и ръководителя е огромна. Ръководителят въздейства със силата на властта, а лидерът – със силата на влиянието и на собственото си обаяние.  Когато си учител-лидер, преподаването е още по-лесно. Лидерът предизвиква, освобождава и целенасочва градивната енергия на своите ученици. Учителят-лидер мотивира децата и затова резултатите, които постигат учениците на такъв педагог са впечатляващи.Такъв учител децата слушат с внимание, не е нужно да се търсят начини, по които да привлечеш вниманието на своите ученици.


Но как се става лидер в училище? Все още няма формула, но в курса за педагози, който сме разработили съгласно наредба 15/22.07.2019г. разглеждаме различни методи и техники, които са се доказали във времето, като успешни за утвърждаване на учителя, като лидер.

( 3 Votes )

Кредити и Сертификати:

Ние сме лицензирани към Министерството на Образованието да присъждаме 1 кредит при успешно приключване на обучение.

Издаваме луксозни поименни сертификати на всеки участник. Бихте могли да съхранявате своя сертификат в папка, или да го поставите в рамка на видно място. Сертификатите са луксозни и представителни!

Място на провеждане на обучението:

Курсът провеждаме в дистанционна форма на обучение (8 часа онлайн през нашата платформа за дистанционно обучение на учители, и 8 часа присъствено.) За Ваше удобство, при сформиране на група, нашият лектор ще дойде на място във Вашето учебно заведение.

Цени

Можете да разгледате нашите цени тук.

Ако сте по-голяма, ило по-малка група, или се интересувате от Изнесено или изцяло Присъствено обучение (16 часа), ни изпратете ЗАПИТВАНЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ

За контакст с нас:

0897 948 215

02/ 437 38 85

С Уважение,

Екипът на ЦПО към "Матев-строй" ЕООД

Вижте още:

 

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

 


Предстоящи обучения

I. ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ

1. Курс Оперативно счетоводство - 09.10.2023 - 1200 лв.

2. Курс ТРЗ и Личен Състав - 09.10.2023 - 650 лв.

 

Начална дата - без чакане на група:

3. Курс Помощник-възпитател в отглеждането на деца: 500 лв.

4. Курс ДОМАКИН в ДГ: 600 лв.

5. Курс Бизнес-администрация: 650 лв.

6. Курс Икономика и мениджмънт: 650 лв.

7. Курс Застрахователно дело: 650 лв.

8. Курс Банково дело: 650 лв.

9. Курс Търговия: 650 лв.

10. Курс Малък и среден бизнес: 650 лв.

11. Курс Продавач-консултант: 650 лв.

12. Курс Търговски представител : 650 лв.

13. Курс Камериер: 300 лв.

14. Курс Компютърна грамотност/Текстообработване: 300 лв.

 

II. ОБУЧЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛИ С КРЕДИТИ

За дати: моля свържете се с нас: 0897 948 215, 02/437 38 85

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Списък с теми
Joomla!. XHTML and CSS.