Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация Проблемно поведение в училище? Как да се справи педагогът?
Печат Е-поща

Проблемно поведение в училище? Как да се справи педагогът?

В своето ежедневие все повече учители се сблъскват с агресията в училище. Все повече деца са тормозени от свои съученици, дори вече не са рядкост и обидите към преподавателя. "Какво да правя? Как да се справя с лошото поведение?" Всекидневно все повече учители си задават тези въпроси. Ако и Вие срещате затруднения в работата си с учениците, тази статия може да Ви бъде от полза.

Дали сте учител в детска градина или в училище - няма значение, агресията у децата вече е навсякъде. Само формата на агресия е различна. Едно 5-годишно дете изразява своята агресия по различен начин от дете в 3-ти клас или от тинейджър.

За агресията у детето има различни фактори, важно е да успеем да открием признаците за агресия у детето и да я преодолеем. В курса за учители: Превенция на проблемното поведение в училище, провеждан съгласно Наредба 15/22.07.2019г., сме опитали да включим практически идеи как да разпознаете различните форми на агресия, и да се преборите с тях. Не винаги е лесно, особено ако педагогът не получава съдействие от родителите - затова сме обърнали специално внимание на агресията на родителите. Всички знаем поговорката, че "крушата не пада по-далеч от дървото". Ако се включите вобучението, ще се запознаете с основни методи за справяне с агресията, която ни заобикаля в училищната среда.

За справяне с агресията у учениците има различни начини. Някои успешни, други - по-малко. От голямо значение е Вие, като добри педагози, да успеете да разпознаете началните симптоми, за да не допуснете разрастването на агресивното поведение. За съжаление - децата много често копират поведението на съучениците си. А агресивното поведение, което буди респект у околните, макар и лошо, бива често копирано.

Превантивните мерки също не са за подценяване. Работата на добрия педагог включва разговори, ролеви игри, които да обясняват и показват защо не трябва да бъдем агресивни.  Включете се в обучението Обучението за педагози: превенция на проблемното поведение в училище, за да научите повече практически подходи, и да дискутирате с останалите колеги своите идеи и открития. Какво работи добре, какво не помага.

Кредити и Сертификати:

Ние сме лицензирани към Министерството на Образованието да присъждаме 1 кредит при успешно приключване на обучение.

Издаваме луксозни поименни сертификати на всеки участник. Бихте могли да съхранявате своя сертификат в папка, или да го поставите в рамка на видно място. Сертификатите са луксозни и представителни!

Място на провеждане на обучението:

Курсът провеждаме в дистанционна форма на обучение (8 часа онлайн през нашата платформа за дистанционно обучение на учители, и 8 часа присъствено.) За Ваше удобство, при сформиране на група, нашият лектор ще дойде на място във Вашето учебно заведение.


( 4 Votes )

Можете да разгледате Цените за обученията с кредити за Учители и Педагози.


Ако сте по-голяма, ило по-малка група, или се интересувате от Изнесено или изцяло Присъствено обучение (16 часа), ни изпратете ЗАПИТВАНЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ


За контакт с нас:

0897 948 215

02/ 437 38 85


Вижте още:

Курс за учители съгласно наредба 12/01.09.2016г.Изграждане на професионално учителско и детско портфолио

Обучение за педагози съгласно наредба 12/01.09.2016г. за увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда

Курс за учители съгласно наредба 12/01.09.2016г. на тема Повишаване мотивацията за работа на учителите


С Уважение,

Екипът на ЦПО към "Матев-строй" ЕООД

0897 948 215

 

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 47 теми с  1, 2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

 


Предстоящи обучения

I. ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ

1. Курс Оперативно счетоводство - 09.10.2023 - 1200 лв.

2. Курс ТРЗ и Личен Състав - 09.10.2023 - 650 лв.

 

Начална дата - без чакане на група:

3. Курс Помощник-възпитател в отглеждането на деца: 500 лв.

4. Курс ДОМАКИН в ДГ: 600 лв.

5. Курс Бизнес-администрация: 650 лв.

6. Курс Икономика и мениджмънт: 650 лв.

7. Курс Застрахователно дело: 650 лв.

8. Курс Банково дело: 650 лв.

9. Курс Търговия: 650 лв.

10. Курс Малък и среден бизнес: 650 лв.

11. Курс Продавач-консултант: 650 лв.

12. Курс Търговски представител : 650 лв.

13. Курс Камериер: 300 лв.

14. Курс Компютърна грамотност/Текстообработване: 300 лв.

 

II. ОБУЧЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛИ С КРЕДИТИ

За дати: моля свържете се с нас: 0897 948 215, 02/437 38 85

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Списък с теми
Joomla!. XHTML and CSS.