Център за Вашето Дистанционно Професионално Обучение
Център за Професионално Обучение и курсове
real estate company logo
Начало Обучения за Учители Статии и полезна информация Увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда
Печат Е-поща


Увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда

Увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда

Полезна информация и съвети

Нашето общество все повече се откроява с пъстрота от различни етноси и религии. Това няма как да не даде отражение и върху присъствието на ученици от различни етноси и култури в класната стая. В следващите редове вижте какви качества у преподавателят се изискват от новата ситуация.

Различните майчини езици са предпоставка за по-трудно разбиране и възприемане на преподавания в училище материал.

Учителят, преподаващ в мултикултурна среда, трябва да развива у своите ученици толерантност и приемственост към различното. Учителят трябва да осигурява спокойна, изпълнена с положителни емоции учебна атмосфера, стимулираща личностното развитие на всеки един ученик.

Педагогът трябва да умее да бъде "гъвкав" по отношение на различните културни мирогледи на всеки един ученик. Трябва да съумява да прилага гъвкавостта и при поднасянето на учебния материал.

Учителят трябва да изкорени всички нагласи и предразсъдъци, спрямо различните култури. Неговата задача е да внася в класната стая, чрез своето поведение, положителен и блогоприятен климат за обучение.

Преподавателят трябва да умее да подтиква своите ученици да се опознават, да общуват и да се уважават взаимно, независимо от произхода на всеки един от тях.

За обучение в мултикултурна среда трябва да се прилагат нови и иновативни подходи в процеса на обучение, за да бъде еднакво адекватно разбран и усвоен от всички ученици преподаваният материал. Обучението в мултикултурната среда от изключително труден и сложен процес на преподаване, би могъл да се превърне в интересно предизвикателство. Не гледайте с негативно очакване към ситуацията, защото това ще повлияе отрицателно и на останалите ученици, ваши колеги-педагози, директор.

 

Ако проявявате интерес към обучение, свързано с увеличаване на ефективността на процеса на обучение, Ви каним да вземете участие в наше обучение:

Курс за учители съгласно наредба 15/22.07.2019г.: Увеличаване на ефективността на процеса на обучение в мултикултурна среда

Нашите обучения са одобрени със заповед на МОН. Приключват с издаването на Сертификати, и присъждането на 1 кредит-точка.

Разгледайте нашите предложения, както и възможността за онлайн, и офлайн обучение.


( 2 Votes )


цени

Можете да разгледате нашите цени тук.

 

Или ни изпратете ЗАПИТВАНЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛИ

За контакт с нас:

0897 948 215

02/ 437 38 85

 

Вижте още:


 

Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Предлагаме Ви 42 обучения с  1,2 или 3 Кредита, съгл. Наредба 15/22.07.2019, в присъствена,  или неприсъствена форма на обучение. За връзка с нас: тел.0897 948 215 - г-жа Светла Матева.

Безплатно включване по проект КПРПС

 


Предстоящи обучения

ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ

1. Курс Оперативно счетоводство - 15.01.2020;

Присъствен: гр.София, Онлайн: в цялата страна

2. Курс ТРЗ и Личен Състав -15.01.2020г.

3. Курс Помощник-възпитател в отглеждането на деца: по всяко време

 

ОБУЧЕНИЯ ЗА УЧИТЕЛИ С КРЕДИТИ

Кликнете тук: дати и групи  по заявка

Програмиране за ДЕЦА

Регистрирайте се за БЕЗПЛАТНИЯ курс за деца на www.Programiram.com.

Курсове по програмиране за деца и юноши

Програмиране за деца: Допълнителна информация

Курсове за Учители
Joomla!. XHTML and CSS.